Iskolánk kiemelt területei

  Nyelvoktatás

Tanulóink 3. évfolyamtól kezdve választhatnak az angol vagy a német  nyelvek közül. Hatodik osztálytól a jobbképességű diákoknak lehetőségük van második idegen nyelv tanulására is. Az iskolánkban végzett diákok  a középiskolában  nagyon jó eredményeket érnek el, többen közülük kéttannyelvű vagy  nyelvi tagozaton folytatják tanulmányaikat.

  Sport

Nagyon jó feltételekkel rendelkezünk: szép és tágas tornatermünk van, és az iskola parkjában található még salakos teniszpálya, valamint két füves pálya is. Fő profilunk a labdarúgás, iskolánk több korcsoportban is mindig eredményesen szerepel. II. korcsoportos csapatunk diákolimpián megyei második helyet szerzett. A labdarúgás mellett lehetőség van atlétika, karate és tenisz tanulására is. Évek óta kiemelkedően szerepelnek az iskola sakkozói is, a megyei versenyeken mindig az elsők közt vannak, de kiemelkedő országos eredményekkel is büszkélkedhetünk.

  Informatika

Tanterv szerinti informatika oktatás már a 3. évfolyamtól kezdődik. A kötelező tanóra mellett szakkör is segíti a tehetséges tanulók fejlődését. 23 db multimédiás számítógépünk van. Gépeink hálózatba vannak kötve és mindegyikről elérhető a szélessávú Internet is. Rendszeresen részt veszünk körzeti, megyei, és eddig két alkalommal országos számítástechnika versenyeken is. Mi is rendezünk versenyt minden évben, ahol a körzeti iskolák diákjai mérhetik össze tudásukat.

Legjobb eredményeink:

2002.:
Pusztai Roland
bejutott a Kalmár László számítástechnika verseny regionális fordulójába.
Jakab Tamás 5. helyezett lett a megyei számítástechnika versenyen.

2003.:
Papp Balázs
és Németh Péter bejutott a Kalmár László számítástechnika verseny regionális fordulójába.
Papp Balázs a Kalmár László számítástechnika verseny országos döntőjében 7. helyezett lett.

2004.:
Dávidházi Bálint
országos levelező számítástechnika versenyen 12. helyezést ért el.
Dávidházi Bálint 2. lett a megyei számítástechnika versenyen.